Huisstijl ontwerpen Den Haag
 

Huisstijl ontwerp voor de gemeente Rotterdam is een heerlijke blik op een succesvol project. Het visuele identiteitsprogramma werd gecreëerd om het merk van de lokale overheid te vernieuwen en om dit te doen op een aantrekkelijke manier die zou resoneren met bewoners en potentiële klanten. Het visuele identiteitsprogramma werd gecreëerd door brandingbureau Ton-Up! Die gegevens werden vervolgens teruggebracht tot zes concepten die voor feedback aan de klant werden voorgelegd. Dit omvatte een reeks analysetools die inzicht gaven in hoe mensen zouden kunnen reageren wanneer ze aan elk ontwerp afzonderlijk en als onderdeel van een pakket werden blootgesteld. Deze inzichten vormden de basis voor elk aspect van het programma, van schaal- en kleurencombinaties, typografische details, fotoselectie, tekstlay-out en logogrootte. Zoek jij nog iemand die jouw huisstijl kan ontwerpen in Den Haag? Zoek dan niet verder, wij hebben de ideale partner voor jou gevonden!

Onderzoeksbevindingen en het programmaontwikkelingsproces

De gemeente Rotterdam ligt in de Hogesapunie, het gebied rondom Rotterdam. Het gebied is een grote mix van woonwijken, industriegebieden, lofts en een havengebied. De stad heeft een lange traditie in design en een sterke designsector. Er zijn veel designstudio's en talrijke designprofessionals, maar er is ook een grote vraag naar designdiensten. De stad is ook een culturele hoofdstad, met een breed scala aan evenementen, tentoonstellingen en andere activiteiten voor bezoekers. Er zijn veel musea en kunstcollecties, en de stad heeft een lange traditie in design, met belangrijke musea en collecties. Rotterdam heeft een rijke en diverse geschiedenis.

De begrippen

De opdrachtgever vroeg om proefdrukken om het ontwerp te testen op autochtone Rotterdammers. Een onderzoeker verzamelde steekproeven onder verschillende mensen in de stad en vroeg hen de ontwerpen te beoordelen. In totaal reageerden 14 mensen op deze vragenlijst, en de ontwerpen werden beoordeeld op een schaal van 1 (zeer slecht bevallen) tot 9 (zeer goed bevallen).

Uit de proeven bleek dat het logo met het schild het meest geliefd was, gevolgd door het logo met het zwaard, het logo met de letter "R" en het logo met de letters "Draad". Het schildlogo kreeg de hoogste scores in alle categorieën, behalve voor 'neutraal'.

Het schildlogo kreeg de hoogste scores voor 'vreugde', 'vertrouwdheid', 'duidelijkheid' en 'eenvoud'. Het logo met de letter "R" kreeg de hoogste scores voor "vertrouwdheid" en "vreugde". Het logo met de letters 'Draad' kreeg de hoogste scores voor 'eenvoud' en 'vreugde'. Het logo met het zwaard kreeg de hoogste scores voor 'vertrouwdheid' en 'duidelijkheid'.

Eindpresentatie en inzichten

Het nieuwe gemeentelogo 'Wobdak' is een moderne kijk op het schild. Het ziet er strak, zelfverzekerd en sterk uit. De kleurencombinatie van rood, oranje en blauw is een bekende, maar wordt gecombineerd met een moderne, geometrische vorm die in één oogopslag te lezen en te begrijpen is. Het motto 'Draam' Rotterdam is zowel een herinnering aan de geschiedenis van de stad als een belofte voor de toekomst. Schild en zwaard symboliseren samen de rol van de gemeente als beschermer en verdediger. Het schild wordt ook gebruikt als veiligheidssymbool, wat het logo verbindt met de andere drie elementen van het programma. Het woord 'Weerbaar' heeft een duidelijke betekenis en is gemakkelijk te begrijpen. Het woord 'Tromm' (flow) is een modern spel op het idee van beweging. Het logo met de letters 'Draad' is een belofte van een verbonden toekomst en een verbonden stad.