Grappige t shirt

T-shirts in 2009>Het 9/11 concept in Amerika, wereldcultuurschok. Het einde van de wereld ofwel in de handen van de Mossad (aliens) of binnen de VS (holoho ). Veel mensen zouden dit T-shirt dragen onder hun niet-sjieke sweatshirts. Vele anderen zouden zich tot hun moeder of broer of zus wenden om ook gewoon deze look aan te nemen. De look is populairder bij de jeugd in Europese landen. In de van oudsher islamitische landen heeft de veronderstelling van nieuw gevonden welvaart en materialisme deze trend naar voren gebracht.

Dit wil echter niet zeggen dat het de oudere samenleving niet aanspreekt. In veel Europese landen scoort de materialisatie van een dergelijke stedelijke modetrend met de ongebreidelde commercialisering van sweatshirts. Dit neigt ertoe een leegte te vullen in de oudere samenlevingen. Een tweede reden is dat het in de oudere culturen wordt gezien als een statussymbool voor de bovenlaag van de samenleving om aan de massa te verkopen. In de westerse samenlevingen daarentegen is het veel gebruikelijker om zijn geld uit te geven aan kledingstukken of meubels die handig zijn om te dragen. In de praktijk spreekt de hiphop, urban, goedkope look de massa’s niet aan. Daarom kon een nieuwe urban trend in de oudere samenlevingen pas aanslaan toen hij het slachtoffer werd van een pandemie die door jongere mensen werd veroorzaakt.

In de jaren ’90 voelden stedelijke tieners zich gesterkt door de urbanwear-trend met het B-woord. Ze waren vaak specifiek op zoek naar urbanwear als een manier om zich af te zetten tegen de conventionele reclame en de mainstreamcultuur. Ze lieten hun haar in bosjes vallen en GG outs of baggy broeken en t-shirts. Het was een manier om zich te verzetten tegen de standaardverwachtingen. Dus toen mensen deze stijl begonnen te dragen met een gescheurde spijkerbroek of een baseballpet die bijna hun hele hoofd bedekte, voelde het aan als een Guns n Roses concert in plaats van een concert. Dit zou volledig de schuld van de Hip Hop generatie kunnen zijn. Urban cool kon niet beperkt blijven tot president Obama en Beyonce Knowles omdat de rebelse aard van de muziek en de cultuur veel verder gaat dan de jaren ’20. Hoe kunnen we anders de oneindige mogelijkheden van de mode verklaren?

Naarmate de decennia verstrijken, zal het leven in de stad superieur blijven aan alle grenzen en etnische culturen. Ons gevoel voor esthetiek zal blijven groeien en evolueren. Het is fascinerend om naar te kijken. En voor het eerst heeft de hele wereld de kans om deze artistieke stijl en ons gevoel voor mode te omarmen: urban fashion.